Organisator Jaap Jongman

[terug]

 

jaap jongman

[Jaap Jongman op foto links met zijn bestuurder André Geurts]

 

Jaap Jongman is een positief ingesteld persoon die vanuit een gedrevenheid actief in het leven staat.
Met hardlopen, fietsen (LBL, limburgs Mooiste , De Marmot, Dolomieten Marathon en de Otztaler Radmarathon , lange afstandswandelingen (GR5, Pieterpad en de Eifelsteig) en adventure races (lopen, mountainbiken, kanoën met kaart en kompas) EN de kaartleessport is de tijd al snel ingevuld. Is er dan nog tijd voor zijn vrouw Miryam, nou en of! Regelmatig er samen op uit naar hun lievelingslanden als, Engeland, Schotland, Ierland, Noorwegen en de Alpenlanden.
Jaap is ook vrijwilliger bij Natuurmonumenten, waar hij wandelroutes met GPS loopt om daar uiteindelijk een app van de maken.

 

Met het kaartlezen begonnen bij de automobielclub de Ellerijders uit Elburg, waar ieder jaar in begin februari door Jaap de Botterronde wordt uitgezet.
In de begin jaren waren het nog allemaal nachtritten, de BGR, Pijlenrit en de DPR, van 's avonds 20:00 uur tot 's morgens 8:00 uur. Jaap heeft meer dan 25 jaar in het bestuur van de Ellerijders gezeten. Samen met de zusterverenigingen de FASNA (Vaasen) en de TWAC (Twente) organiseert de Ellerijders ieder jaar een RAC-OOST kampioenschap kaartlees, dat zijn zo'n 6 clubritten over het gehele jaar op de dinsdagavond.

 

Naast de NRF ritten legt Jaap de laatste jaren meer de nadruk op de klassiekers, begonnen met uitzetten van de Elburgsche Poorte en het rijden van de 7-uren van Emmeloord. De laatste jaren ziet het lijstje er als volgt uit; in maart de Elburgsche Poorte, de ROZ, de 7-uren van Emmeloord en de ABC-rally. In 2013 uitgenodigd voor de Wintertrial en de Hornelandrally. Naast de ABC-rally,de Hanzestedenrally, de NOL en de GVR bij de AMAC   In mei 2014, ging voor Jaap een droom in vervulling en werd deelgenomen aan de Tulpenrallye.

In 2012 is Jaap begonnen met het droogrit kampioenschap voor het blad Klassiek & Techniek en heeft daar zo'n 100 deelnemers die iedere maand hun oplossingen delen. Vanaf januari 2014 zal het Desk Top Rally Kampioenschap via de site van RallyNews gestart worden, nu is er al e.e.a.op te lezen. Ook in 2015 gaat Jaap hier mee door.

 

In 2014 heeft Peter Staal Jaap benaderd om de organisatie van de 7-uren van Emmeloord over te nemen. Door de oprichting van de Stichting RallyControl is e.e.a. in gang gezet. Daarnaast organiseert RallyControl, de Ster van Heerenveen, de IJssel a la Carte, de Drie Provinciën Rally en Netwerk Rally's. Verder zet hij net als in 2014 de GVR uit. In oktober 2014 heeft Jaap met Sybren van der Goot met de Datsun 240Z de Rally of the Tests in Wales gereden, de top van de Rally's volgens deze equipe. In 2015 staan de Hornelandrally, de Poppy Rally, de Tulpenrally en de SLS op de kalender!!

 

Vol gas het jaar 2015 in.

Jaap Jongman